reede, 1. aprill 2016

No nii...

Tervitused taas. 
Hommikul siis liikusime ratastel kella seitsmeks Henrikinhovi praktika kohta. Vahetasime riided ja läksime kohe hommikusele vahetuse üleandmisele. Kuulsime mis öösel oli olnud, kes oli väheke huilanud ja kellel kui palju oli mähkmeid vahetatud ja no mida iganes oli juhtunud.

Seekord oli tööjaotus vähe parem. Töötajad jagasid meid omavahel, et kes kellega kaasas käib, nii saime siis näha ja toimetada hommikusi tegemisi. Rahulikult hakati inimesi äratama, kui oli vaja siis vahetati mähe, pandi riidesse ja tõsteti ratastooli või geriaatrilisse tooli. Seal ei ole vahet kas inimene saab ise liikuda või mitte, aga tõsteti ikka sööma teistega koos laua äärde, ja et ei manduks toas. Kui mõni tahtis kauem magada siis ei olnud sellest ka probleemi, hommikust toitu hoiti neile hiljemaks. Mitte nii nagu mõnes kohas, et kellast kellani on söömine ja eks pärast vaata ise kuidas seda külma sööki söödud saad.

Koguaeg oli seal kätedeso, eks see ole muidugi ka meil aga see desotamine oli tehtud lihtsamaks, sellega, et igal võimalikul seinal iga toa ukse taga ja toas see oli pandud need desovahendid. Ja oh imet, ise ei pidanud vajutama endale seda kogust, vaid olid automaatsed doseerijad. Ka kindaid oli iga toa ukse taga 5 erinevat karpi ja muidugi need ühekordsed põlled. Pepude puhastamine käib nagu ikka veega ja siis veel see pesu kreem, no mis on nigu 3 in 1, mitte ei kasutata vahtu. Kuna hommikul on kolm inimest tööl ja osakonnas on max 15 inimest siis on ka inimeste jaoks aega. 8.00 oli hommikusöök. 10.00 on vaheldumisi Jele-tanssi ja muusika teraapia, siis nigu üle päeva. 11.45 on lõunasöök ja peale seda siis hooldajad mängisid hoolealustega Bingot. Kes tahtis, see pandi väheks ajaks pikali voodisse, puhkama ja kell 14.00 oli päevakohvi, kuhu kõrvale oli mingi magus pirukas või keeksitükk. 

16.00 on õhtusöök, seda ei le me veel näinud, kuna vahetus kestab 8 tundi siis me oleme hetkel siiani lõpetanud juba kolmest. Nädala pärast saab siis ka näha õhtuseid protseduure, kuna panime ennast õhtusesse vahetusse, mis algab13.00 - 13.30 ja lõpeb õhtul kell 21.00.

Ega polegi hetkel midagi rohkemat, eks paistab mis edasi. Anname ikka endast siin vahepeal märku. 

2 kommentaari:

  1. Mis kell seal hommikune hügieen tehakse?

    VastaKustuta
  2. Hommikune hügieen on seal nii seitsme ja kaheksa vahel, kuna kaheksast on hommikusöök.

    VastaKustuta